Personuppgiftspolicy

Personuppgifter

Highcap.se behandlar personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen (SFS 1998:204), och lagen om elektronisk kommunikation (SFS 2003:389). Lagarna syftar till att skydda privatpersoner mot kränkningar av den personliga integriteten vid behandling av personuppgifter.

Personuppgifter som behandlas

Personuppgifter är information som kan kopplas till en enskild person, t.ex. namn, födelsedatum, telefonnummer, e-postadress, postadress, uppgifter om reklamationer och kundtjänstärenden. Personuppgifterna kan komma att kompletteras genom inhämtning från offentliga och privata register.

Highcap.ses insamling av personuppgifter

Highcap.se samlar in personuppgifter i samband med något av följande:

  1. När du som besökare registrerar dig på någon av våra hemsidor
  2. När du handlar på någon av våra hemsidor
  3. När du beställer våra nyhetsbrev
  4. När du ställer frågor om någon av våra produkter

Syftet med behandlingen av personuppgifter

Dina personuppgifter behandlas för att Highcap.se och våra eventuella underleverantörer ska kunna fullfölja avtal om leverans av produkter och tjänster, för analys av verksamheten och kundbeteende, för att motverka missbruk av våra specialerbjudanden samt för kundadministration. Highcap.se kan även komma att använda personuppgifterna för att via e-post eller annan direktmarknadsföring göra reklam för våra egna produkter och tjänster. Dina personuppgifter kan också komma att lämnas ut om Highcap.se är tvingat till detta enligt lag eller myndighetsbeslut.

Hur länge sparar Highcap.se personuppgifterna?

Dina personuppgifter sparas och behandlas så länge som en kundrelation finns mellan dig och Highcap.se. Efter att kundrelationen har avslutats sparas personuppgifterna i max 3 år. 3-årsperioden räknas från det datum avtalet upphörde.

Besökaridentifiering - cookies

På vissa delar av webbplatsen placeras information på din dator för att Highcap.se ska kunna identifiera dig som unik besökare. Denna information kallas allmänt för "cookies". Genom att ta reda på hur och när besökare använder webbplatsen, kan denna information hjälpa Highcap.se att fortsätta förbättra innehåll och tjänster. Bruket av cookies är branchstandard och många webbplatser använder dem. Cookies lagras på din dator och inte hos Highcap.se.

Personuppgiftsansvarig

Highcap AB, organisationsnummer 556986-4811 (nedan benämnt Highcap.se), ansvarar för de personuppgifter som behandlas inom ramen för denna policy.