Gå till kassan!

Betalningsalternativ

Privatpersoner

För privatpersoner erbjuder Highcap.se betalning antingen i förskott med betal-/kreditkort eller i efterskott mot faktura.

Faktura

Ger dig möjlighet att betala efter att du mottagit dina varor. Välj i så fall faktura som betalningssätt.

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Highcap AB överlåtna till Svea Ekonomi AB. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso

När du väljer faktura som betalningssätt skickas av säkerhetsskäl alltid både fakturan och varorna till din folkbokföringsadress. Observera att det är klassat som bedrägeri och alltså olagligt att uppge någon annans personnummer vid beställningen utan dennes medgivande.

Om du behöver få varorna levererade till någon annan adress än din folkbokföringsadress måste du välja kortbetalning.

Innan vi godkänner köp mot kredit görs alltid en kreditbedömning.

Grundkrav för att få handla mot faktura:

  • Du måste ha ett svenskt personnummer.
  • Du får inte ha obetalda fakturor hos oss sedan tidigare.
  • Du får inte ha mer än en betalningsanmärkning.
  • Du får inte ha några obetalda skulder hos kronofogden.
  • Du måste ha en deklarerad inkomst på minst 20.000 kr föregående kalenderår (vid din senaste deklaration).

Så fungerar faktura

Kortbetalning

Vi samarbetar med Svea Ekonomi för betalning med konto- och kreditkort. Om du väljer kortbetalning har du möjlighet att välja vilken leveransadress du vill.

Företag

Företag och myndigheter kan efter överenskommelse handla hos oss mot faktura. OBS! Du kan som företagskund handla mot faktura direkt på samma sätt som om du handlar som privatperson men både varorna och fakturan skickas i så fall till den adress som finns angiven hos bolagsverket. Om du har andra leverans- och/eller faktureringsadresser är det viktigt att du istället mailar oss.

För mail- eller brev-order med ett ordervärde under 1000kr tar vi ut en administrationsavgift på 100kr exklusive moms som täcker våra kostnader som följer av extrajobbet.

Normal kredit för företag är 30 dagar.

Vi förbehåller oss rätten att utföra en kreditupplysning samt att neka kredit utan vidare motivering varför. Givetvis kan även företag betala med kort, se instruktioner ovan (Privatpersoner, Kortbetalning).

Övrigt

För övriga frågor kring betalning, se informationen under vanliga frågor eller maila oss på info@highcap.se.